Dagligdagen

Vi starter dagen stille og roligt kl 7:15, hvor vi er indenfor og de børn, der ikke har spist hjemmefra bliver tilbudt noget at spise, mens de andre børn leger.

Ved 9 tiden bliver børnene tilbudt lidt at spise og drikke, noget frugt, brød og vand, enten udenfor i haven eller indenfor. Når de har spist færdig, leger vi videre eller jeg har fundet på en kreativ aktivitet. Derefter tager vi måske en tur i skoven eller på legepladsen alt efter vind og vejr og humør. Jeg bestræber mig på at komme ud minimum en gang om dagen. Det kan også være vi vælger at besøge en anden kollega. Jeg vil nogle gange vælge at lave nogle aktiviteter med dem indenfor, passende til deres alder, feks. at male eller lave andre kreative ting, eller også leger vi bare. Hvad vi lige vælger at lave afhænger af højtider og årstider. Derudover tumler, synger og læser vi.

Vi spiser frokost ved 11 tiden, hvor vi får rugbrød med forskelligt pålæg, grønt og mælk og har de alderen til det, kan de hjælpe til med bordopdækningen, og evt. hjælpe med at lave maden. I forhold til maden følger jeg sundhedsstyrelsens anbefalinger og køber så vidt det er muligt økologisk mad og mælk. Maden er inkluderet i prisen.

Derefter er det sovetid. Når børnene kun sover 1 lur om dagen går jeg ind for, at de får lov at sove til de vågner, da børn har brug for en god sammenhængende søvn, hvor de får ro til at lagre deres indtryk, så de er klar til resten af dagen bagefter.

Børnene får igen tilbudt noget at spise og drikke ved 14:30 tiden, når de er vågnet og det vil være brød, frugt og vand.

Når børnene er færdige med at spise, leger vi, synger, danser, læser, tumler vi eller også er vi ude i haven indtil børnene bliver hentet.